{{ activeMainItem }}

Sluiten

Winseler Ommetje

Wandeling langs het historisch geheugen van Terwinselen

Het Winseler Ommetje 2024; een wandeling langs het historisch geheugen van “D’r Sjtaat”. De rondgang voert langs de diverse historische monumenten van het gebied. Op verschillende punten op de route komt de geschiedenis tot leven door het boekje waarin informatie staat. In het kader van dit herdenkingsjaar hebben hotel Winselerhof en de Botanische Tuin Kerkrade het Winseler Ommetje in het leven geroepen.

Winseler Ommetje

U ontvangt een boekje waarin het ommetje en onderdelen van de geschiedenis staan beschreven. Het traject is ongeveer 5 kilometer en start in Terwinselen bij de Botanische Tuin van Kerkrade. Het boekje kan opgehaald worden bij de Botanische Tuin of hotel Winselerhof, waarna u vanaf een van deze plekken begint met de wandeling.

Een reservering voor deze wandeling is niet nodig, het kan op elke dag en tijdstip gestart worden.

Voor vragen of extra informatie kunt u contact opnemen via email  info@winselerhof.nl of telefonisch via 045 – 546 4343.

 

 

Het verhaal

De Botanische Tuin Kerkrade stamt uit 1939 en werd in opdracht van de Staatsmijnen aangelegd ten behoeve van mijnwerkers en hun gezinnen. In 1969, 55 jaar geleden, werd de Staatsmijn Wilhelmina in Terwinselen gesloten. In de jaren na de sluiting veranderde het gebied rondom de Staatsmijn in het kader van de operatie van Zwart naar Groen in een recreatief en toeristisch gebied. Anno 2024 zijn op de plek of in de buurt van de Staatsmijn Wilhelmina diverse attracties te bezoeken; Winselerhof, Snowworld, Wilhelminaberg, Botanische Tuin; in veel gevallen het resultaat van deze operatie.

Foto credits: Gemeentearchief Kerkrade